Maak kennis met Onno
WestCord Hotels B.V.

Maak kennis met Onno

Maak kennis met Onno

ss Rotterdam by WestCord

Mijn naam is Onno Roodbol, ik ben 41 jaar en ik kom uit Schiedam. Naast mijn passie voor koken spendeer ik graag tijd met mijn familie, dit vind ik super belangrijk. Ik werk bij het ss Rotterdam als Zelfstandig Werkend Kok in de Evenementen Keuken. Hier ik werk ik met veel plezier aan de warme kant.

Ik kwam de vacature op de officiële ss Rotterdam website tegen. Ik was op zoek naar een unieke werkplek, dus bij het Schip was ik op het juiste adres hiervoor! Mijn eerste werkweek was ik nerveus, ik keek de kat uit de boom. Ik moest veel leren van mijn nieuwe collega’s en de bereidingswijzen. Gaandeweg wist ik mijn draai in de Evenementenkeuken te vinden. Nu, maanden later draai ik zelfstandig partijen. Denk hierbij aan buffetten tot 300 personen, walking diners en uitgeserveerde diners. Daarnaast stuur ik collega hulpkoks en stagiaires aan, hier ben ik trots op! Ik wil graag nog door ontwikkelen in mijn baan. Zo is mijn ambitie nu om uiteindelijk Chef-kok te worden.

Ik ervaar een positieve werksfeer bij ons in de keuken. Er wordt hard gewerkt, maar ook met elkaar gelachen en gezongen. Ik voel mij gezien en gehoord. De communicatie met mijn directe collega’s ervaar ik daarom ook als zeer goed.

Mijn werkdagen zijn van 8:00 uur ’s ochtends tot 16:00 uur ‘s middags. Wij starten altijd met een gezamenlijk keuken overleg. Hierin stemmen wij af wat er die dag gedaan moet worden. Zoals ik al aangaf, sta ik aan de warme kant. Samen met mijn collega’s draaien wij buffetten. Hiervoor zijn wij de dag voor het buffet al bezig met de voorbereidingen, dus de mise en place taken. Op de dag zelf houd ik mij bezig met het warm maken van de soepen, stuur ik mijn collega’s aan , maak ik de werkplek/keuken schoon en help ik waar nodig mijn collega’s aan de koude kant. Denk hierbij aan patisserie of belegde broodjes samenstellen.  Aan het einde van mijn werkdagen ga ik altijd met een voldaan gevoel van het Schip af.