Maak kennis met Maureen
WestCord Hotels B.V.

Maak kennis met Maureen

Maak kennis met Maureen

WestCord Strandhotel Seeduyn 

Ik ben Maureen Visser, 22 jaar en ik ben stagiaire Duty Manager bij het Strandhotel Seeduyn. Voor mijn studie, was ik op zoek naar een stage. Mijn school heeft verschillende samenwerkingen met bedrijven, waaronder WestCord hotels. Ik ben opzoek gegaan naar een Duty Manager stage en zag toen een open vacature bij Strandhotel Seeduyn staan. Daar heb ik toen op gereageerd en de rest is geschiedenis.

Mijn stage houdt in dat ik op verschillende afdelingen inzetbaar ben. Ik ben eerst werkzaam geweest in de Housekeeping en daarna ben ik naar de F&B gegaan. In de F&B ben ik twee dagen in de week verantwoordelijk voor het ontbijt en in de Housekeeping ben ik twee dagen werkzaam als supervisor.

Een dag in de F&B ziet er als volgt uit. Ik begin rond 06:30 uur met de openingsronde van het hotel. Dit houdt in dat ik de openbare ruimtes open, zoals de vergaderzalen, wasserettes en het restaurant De Brassery. Hierna begin ik met het opzetten van het ontbijt buffet. Het ontbijt begint om 08:00 uur, de gasten stromen dan langzaamaan binnen. Ik check tussendoor of het ontbijt goed bijgevuld is en of er nog dingen nodig zijn. In het laatste geval vraag ik opnieuw warme producten uit bij de keuken en koude producten vul ik zelf bij. Ondertussen maak ik lege tafels schoon en dek ik die opnieuw op. Het ontbijt is doordeweeks om 10:00 uur klaar en in het weekend om 10:30 uur. Als het tijd is ruim ik het buffet weer op en zorg ik dat alles is bijgevuld voor de volgende dag, zodat alles weer netjes en schoon is. Mijn dag is dan meestal rond 13:00 uur klaar.

Bij de Housekeeping begint mijn dag om 07:30 uur. Als eerste, check ik alle aankomsten van de desbetreffende dag. Daarna kijk ik of er nog taken zijn voor de Housekeeping. Als laatst check ik alle blijvers en eventueel nog extra kamers om schoon te maken. Om 09:30 uur houd ik de briefing met alle housekeepers. De rest van de dag check ik alle kamers die zijn schoongemaakt. Als alles schoon is en gecheckt wacht ik tot de housekeepers klaar zijn met de openbare ruimtes. De dag eindigt meestal rond 16:00 uur.

Het leukste aan mijn functie vind ik bij het ontbijt het contact met de gasten, de korte gesprekjes tussendoor en ervoor zorgen dat gasten hun dag goed beginnen. Bij de Housekeeping ben je natuurlijk niet veel in contact met gasten. Daar vind ik het verantwoordelijkheid gevoel leuk, dus de briefingen geven, het checken van de kamers en zorgen dat alles schoon en netjes is. De hotelkamer is één van de belangrijkste dingen in een hotel, dat moet goed zijn. Ik vind het leuk dat ik daar deels verantwoordelijk voor ben.

Voor mij is plezier, een goede samenwerking en uitdaging het belangrijkste in mijn werk. Zonder plezier is het werk niet vol te houden naar mijn mening. Ik vind het ook belangrijk als je goed kan samenwerken met je collega’s, weten wat je aan ze hebt en wat ze aan mij hebben. Ook hou ik van een uitdaging en vind ik het leuk als ik die op de werkvloer tegen kan komen. Dit maakt het werk leuk en houdt het spannend. Mijn hoogtepunt tot nu toe is werken met gezellige en leuke collega’s. Dit zorgt er voor dat ik met plezier naar werk ga.

Ik wil mij nog ontwikkelen in het leidinggeven en zelfverzekerder worden over mijn werkzaamheden. Niet teveel twijfelen maar gewoon doen.

Woorden van Maureen haar collega’s:

Wij zouden Maureen omschrijven als leergierig, flexibel, een harde werker met oog voor de gasten. Erg gastvrij, een sociale collega en vaak anderen willen helpen. Daarnaast is ze een hard werkende, lieve en spontane meid. Ze weet wat ze wil.