Maak kennis met Helen
WestCord Hotels B.V.

Maak kennis met Helen

Maak kennis met Helen

The Market Hotel Groningen

Ik ben Helen Immink, Wellness Manager bij The Market Hotel Groningen. In mijn vrije tijd ga ik graag reizen met mijn partner in onze camper. We wandelen graag in de natuur en we bekijken steden per fiets. Verder houd ik ook van lezen.

Al tientallen jaren ben ik zijdelings betrokken bij Westcord hotels. Eind 2019, ben ik gevraagd om de Wellness in, het dan nog in aanbouw zijnde, The Market Hotel op te zetten. Bouw vertraging van het hotel en Corona lockdowns zijn de reden geweest waarom ik eerst driekwart jaar in de Wellness van hotel Jakarta heb gewerkt.

Begin 2020 ben ik begonnen met 2 maanden mee te draaien bij de Front Office om kennis te maken met het werken in een hotel. Daarna heb ik met mijn collega’s diverse processen, nodig voor de opstart, voorbereid en in gang gezet. In juni ben ik het Wellness team Jakarta gaan versterken, eerst als medewerker en later als manager. Vanaf maart 2021 verder gegaan als Wellness Manager The Market Hotel in Groningen. Sinds kort ben ik Wellness Manager Westcord, met als taak om onze 5 (6) wellnessen op gebied van gastvrijheid, behandelingen en producten meer in dezelfde richting te krijgen.

Normaal gesproken, ben ik rond 9 uur in het hotel, dan gaan we de Wellness opstarten en geef ik samen met mijn collega’s diverse behandelingen aan onze gasten. Deze gasten komen vanuit het hotel, maar ook uit de stad. Als ik geen behandelingen geef, ben ik bezig met diverse ondersteunende taken zoals roosters, bestellingen en contacten onderhouden.

Het mooie van Wellness vind ik het mogen zorgen voor fysiek en mentaal welzijn van gasten. Ervoor zorgen dat gasten met een ontspannen en tevreden gevoel, bij ons weg gaan. Maar ook om ze weer een keer terug te zien. Het leuke van mijn functie vind ik om deze zorgzaamheid voor gasten aan mijn collega’s over te dragen. Ook om met elkaar een sterk team te vormen. Voor nu heb ik mij ten doel gesteld om onze wellnessen meer in dezelfde richting te krijgen, zodat we onze gasten ook naar elkaar kunnen verwijzen. Maar ook om meer samen te werken, van elkaar te leren, gebruik te maken van kennis binnen onze eigen teams, goede ideeën te bundelen en elkaars sterke punten te waarderen.

Ik zit al heel lang in het arbeidsproces. Voor mij is het allerbelangrijkste dat ik lol in mijn werk heb en dat het mij uitdaging en ook voldoening geeft. Mijn hoogtepunt binnen mijn baan bij WestCord hotels is de bevestiging krijgen dat wij als team Wellcome Wellness Groningen een prachtige aanwinst voor de stad zijn. We groeien nog steeds, we zijn een mooi en positief ingesteld team en we geven behandelingen, die erg gewaardeerd worden door onze gasten.

Woorden van Helen haar collega’s:

Helen is positief, open en zorgzaam. Daarnaast is ze makkelijk in de omgang en staat ze open voor goede ideeën!