Maak kennis met Lysanne
WestCord Hotels B.V.

Maak kennis met Lysanne

Maak kennis met Lysanne

Noordsee Hotel WestCord

Interview Lysanne Oud – Medewerker Island Events Hotel Noordsee

Zou je jezelf kunnen voorstellen?

Ik ben Lysanne Oud, ik ben 30 jaar oud en ik werk sinds november als medewerker bij Island Events bij Hotel Noordsee op Ameland. Ik ben geboren en getogen op Ameland en ik woon hier al mijn hele leven. Ik heb veel ervaring in de horeca als bedieningsmedewerker in verschillende restaurants, en ik heb het hier ook ontzettend naar mijn zin gehad. Destijds heb ik de keuze gemaakt om een stap verder te gaan en over te stappen naar een ‘volwassenere’ baan waar ik mijn kennis en vaardigheden verder kan ontwikkelen.

Ik werk op dit moment 3/4 dagen in de week met vaste uren bij Hotel Noordsee. Daarnaast heb ik een eigen bedrijfje waar ik in het weekend aan het werk ben.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Mijn werkdag begint met een lekker bakje koffie drinken samen met alle collega’s op de afdeling. We maken een gezellig praatje met elkaar en bespreken wat er op de dag moet gebeuren. Ik begin vaak met het beantwoorden van alle mailtjes en het klaarmaken van offertes. Verder heb ik vaak overleg met de keuken en moet ik ook in de gaten houden wat de beschikbaarheid van de kamers is. Wanneer de groepen op het eiland zijn ben ik natuurlijk veel bezig met de organisatie van de evenementen. Eigenlijk is elke werkdag anders en zijn de taken ook heel divers.

Wat vind je het leukste aan je functie?

Het leukste aan mijn functie vind ik het contact met mensen, dus collega’s maar ook de groepen die wij mogen ontvangen. Daarnaast vind ik het erg leuk om evenementen te organiseren en dingen te regelen. Ik vind het ook totaal niet erg dat er een verschil is tussen de drukte in het laagseizoen en in het hoogseizoen. In het laagseizoen krijgen we veel aanvragen van groepen binnen en in het hoogseizoen kunnen we veel organiseren en lekker met onze gasten bezig zijn. Wat ik ook erg leuk vind is de openheid van alle collega’s. Er zijn altijd wel mensen in voor een praatje en een borreltje na de tijd of we doen leuke activiteiten samen.

Wat vind je het leukste aan werken bij WestCord?

Wat ik specifiek het leukste aan WestCord vind is nog lastig te zeggen, omdat ik nog niet zo lang bij WestCord werk. Wat mij wel meteen is opgevallen is dat het een hecht familiebedrijf is waarin iedere collega lekker losjes en leuk met elkaar omgaat. Daarnaast is het een van de grootste hotels op Ameland en vind ik dat het organisatorisch echt heel sterk staat. Ze hebben veel ervaring.

Wat zou je nog graag willen leren? En biedt WestCord die mogelijkheid?

Wat ik nog graag wil leren is het gebied van de computerprogramma’s, want daar loop ik nog wat op achter. Ik zou graag meer willen leren over Excel en de programma’s waar offertes mee gemaakt worden. Ik vind dat WestCord genoeg mogelijkheden biedt om nieuwe dingen te leren. Daarnaast helpen mijn collega’s mij ook erg goed.

Hoe zien collega’s jou?

Oei dat vind ik een lastige. Ik denk dat mijn collega’s mij zien als vrolijke en drukke meid die sociaal is en makkelijk op mensen af kan stappen. Daarnaast denk ik dat ze mij zien als iemand die behulpzaam is, omdat ik hun werk ook wel eens opvang als ze op pauze zijn of het te druk hebben.