Maak kennis met Jan
WestCord Hotels B.V.

Maak kennis met Jan

Maak kennis met Jan

Mijn naam is Jan Vrieswijk, ik ben 24 jaar oud en ik kom uit Achlum. Momenteel werk ik als Medewerker Keuken bij het Strandpaviljoen ’t Badhuys op Vlieland. In mijn vrije tijd sport ik graag, game ik en ben ik graag bij mijn vrienden en familie.

Op zoek naar een nieuwe uitdaging kwam ik terecht op Indeed, waar ik de van vacature voor Keuken Medewerker tegenkwam. Ondanks dat ik nog geen ervaring had in de keuken, was ik altijd al nieuwsgierig naar dit vakgebied. Het leek mij erg leuk om in de keuken te werken, en nu, sinds februari vorig jaar, ben ik hier helemaal op mijn plek.

In het begin was er veel te leren, omdat ik nog nooit eerder in een keuken had gestaan. Maar nu ben ik goed ingeburgerd en draai ik (bijna) zelfstandig de koude kant van de keuken.

Elke werkdag start ik mijn dag samen met mijn collega’s, met en lekker bakje koffie. Daarna ga ik aan de slag met het voorbereiden van de lunch en bekijk ik de mise en place-lijst. Ik zorg ervoor dat alle ingrediënten gesneden, gebakken of gekookt zijn, zodat we goed voorbereid zijn voor de lunch en het diner. Na de lunch richt ik me op het diner en maak ik de voor- en nagerechten. Rond 21:00 beginnen we met opruimen en schoonmaken, en meestal klok ik rond 22:00/22:30 uit. Vaak neem ik nog even de tijd om met mijn collega’s bij te kletsen, met een sluitborrel.

Wat ik het leukst vind aan mijn functie? Het creatieve aspect van het koken en het sociale contact met mijn collega’s! Voor mij is het belangrijkste dat ik zelfstandig kan werken en dat er een goede sfeer is onder collega’s.

Waar wil je je de komende tijd verder in ontwikkelen?

De komende tijd wil ik mijzelf graag verder ontwikkelen in de keuken en hoop ik te groeien. ik hoop te groeien in de keuken zodat ik over een tijd ook andere secties in de keuken zelfstandig kan gaan draaien.

Wat is je hoogtepunt tot nu toe in je baan bij WestCord Hotels?

In het ’t Badhuys hebben we soms ook grote groepen of trouwerijen in het restaurant, het is erg uitdagend en hectisch tegelijk maar ook zijn deze dagen erg leuk om alles klaar te zetten.

Hoe zouden jouw collega’s je omschrijven of welke drie complimenten zouden ze jou geven?

Mijn collega’s omschrijven mij als iemand die perfectionistisch, vrolijk en altijd in is voor een praatje.