Maak kennis met Isa
WestCord Hotels B.V.

Maak kennis met Isa

Maak kennis met Isa

WestCord Hotel Schylge

Wie ben jij?

Ik ben Isa Manschot, de Group & Event Manager van Island Events op Terschelling. Island Events by WestCord is het evenementbureau van de WestCord Hotels op de Wadden.

Zo zitten mijn collega’s ook op Vlieland en Ameland. Wij mogen echt van alles organiseren: congressen, bedrijfsuitjes, incentives, bruiloften, teambuildings etc.

Maar ook voor de leisure gast organiseren we  volledig verzorgde vrienden- en familieweekenden.

Hoe ben je hier terecht gekomen?

Haha, dit is een lang verhaal, ik ga het proberen kort te houden. In december 2019 ben afgestudeerd in International Tourism Management, met als droom om daarna meteen te gaan backpacken door Zuid-Oost Azië.

Helaas kwam daar in maart 2020 een abrupt einde aan door corona… Uiteindelijk zat ik op één van de laatste vluchten weer terug naar Nederland. Daar lag natuurlijk de vacaturebank stil.

Echter leek het toerisme op de Waddeneilanden wel op te bloeien. Door m’n Duty Management stage bij het Fashion was ik al bekend met WestCord.

Het sollicitatieproces ging dan ook heel snel, en van de een op de andere dag stond ik achter de receptie bij Boschrijck! Wat echter wel bedoeld was als een zomerbaantje, is nu bijna drie jaar later toch wat serieuzer geworden.

Woon je op het eiland?

Ja, ik woon in appartement bij de personeelswoningen van Boschrijck. Er zijn hier personeelskamers, studio’s en dus appartementen. Het is ontzettend fijn om hier te mogen wonen!

Hoe ervaar jij de werksfeer?

De werksfeer met collega’s vind ik heel uniek en gezellig. De lijn en de grens tussen privé en werk is natuurlijk wel minimaal bij ons. Maar dat maakt het ook wel weer heel leuk, je gaat vrij close met elkaar om.

Dit klinkt natuurlijk cliché maar je krijgt hier het familiegevoel, want je hebt hier gewoon echt elkaar! En wat dat betreft vind ik daarom de sfeer uniek op de werkvloer. 

En hoe ziet jouw dag eruit?

Ik heb echt elke dag een hele andere werkdag! Als we geen groepen of congressen in de hotels hebben, zijn mijn werktijden eigenlijk altijd van 9 tot 5, echt de kantooruren, van maandag tot vrijdag.

’s Ochtends kijk ik dan altijd even het event programma door, daarin staan alle taken en deadlines wat we die dag moeten doen en het mailverkeer dat binnenkomt. Dit varieert van het opstellen van offertes, of juist het afronden van de evaluatie en financiële administratie. En alles wat daar tussen in zit. Geen dag is dus hetzelfde! Dat maakt de baan uitdagend en gevarieerd.