Maak kennis met Fransien
WestCord Hotels B.V.

Maak kennis met Fransien

Maak kennis met Fransien

Hotel Arsenaal by WestCord

Zou je jezelf kunnen voorstellen?

Zeker. Ik ben Fransien Meints, ik ben 26 jaar en woon in Leiden. Ik ben in Leiden gekomen voor studie, ik heb uiteindelijk de HBO hotelschool afgerond in Amsterdam. Na de studie ben ik gaan werken in verschillende hotels, voornamelijk in de receptie. Ik werk nu 1,5 jaar voor Hotel Arsenaal.

Hoe ben je bij Hotel Arsenaal terecht gekomen?

Nou, dat is dus eigenlijk wel grappig. Na mijn studie kende ik alle hotels in Leiden eigenlijk wel, en wilde ik dus opzoek gaan naar een leuk hotel daarbuiten. Het is voor mij erg belangrijk om in een hotel te werken waar ik trots op kan zijn, dus daar ging ik echt naar zoeken. Ik heb ooit in Zwolle stage gelopen bij een hotel dat destijds 2 jaar was geopend. Mijn stagebelgeleider sprak met veel lof over het onderdeel zijn van de opening van een hotel, dus ook dat leek mij interessant. Toevallig zag ik voorbijkomen dat Hotel Arsenaal zou gaan openen en heb ik gelijk gesolliciteerd. Het leek mij fantastisch om alles vanaf het begin mee te kunnen maken.

Wat maakt het werken bij Hotel Arsenaal voor jou uniek?

Wat het hotel voor mij erg uniek is, is dat het een klein hotel is met een klein team aan medewerkers. Iedereen werkt op alle afdelingen en zo creëer je ook echt een band met elkaar. Wat het ook uniek maakt is de locatie waar we zitten en de rijke historie van het hotel. Het is leuk om te zien dat gasten zo vol bewondering zijn van de locatie waar wij werken. Ik kan dit verhaal dagelijks met nieuwe mensen delen. We hebben er echt wat moois van gemaakt.

Hoe ervaar je de sfeer binnen Hotel Arsenaal?

Eigenlijk echt heel goed We zijn een jong team, met veel leuke medewerkers die hotelschool doen of een andere hospitality gerichte opleiding. Het is leuk om hen mee te nemen in het hotelleven en hen veel te leren. Een aantal medewerkers zit er net zoals ik vanaf het begin bij, dus daar heb ik een erg leuke band mee gecreëerd. Dit omdat we ook met elkaar hebben geklust en bijvoorbeeld samen stoelen in elkaar hebben gezet. Het geeft een erg leuke afwisseling en balans. Iedereen kan het goed met elkaar vinden en we zijn geneigd om elkaar altijd te helpen.

Waarin zou je je willen ontwikkelen binnen WestCord?

Ja, dat is wel grappig. In het begin dacht ik dat Front Office manager mijn einddoel zou zijn. Dit was echt mijn droombaan en dat heb ik hier in korte tijd ook bereikt. Ik ben als operationeel medewerker binnengekomen, daarna doorgegroeid tot front office supervisor en zo door naar manager. Het is erg leuk en fijn dat ze mij het vertrouwen hebben gegeven. Maar door het werken in dit kleine hotel, waar je ook meerdere afdelingen doet, is het wel gaan kriebelen om ooit General Manager te worden. Dit zou wel een heel leuk doel zijn.