Maak kennis met Erna
WestCord Hotels B.V.

Maak kennis met Erna

Maak kennis met Erna, leidinggevende ontbijt in WTC Hotel Leeuwarden

Hoe ben je in de Hospitality terecht gekomen?

De Hospitality is er bij mij met de paplepel in gegoten. Mijn ouders hadden een dorpshuis, hier waren altijd veel feesten en partijen. Al vanaf jongs af aan hielp ik mee. Ik weet niet beter. Nog steeds vind ik de Hospitality fantastisch. Elke dag is een uitdaging door de vele verschillende mensen. Het mooiste vind ik het wanneer iedereen tevreden de deur uit gaat.

Wat doe je precies bij het WTC Hotel Leeuwarden?

Ik ben leidinggevende ontbijt en help ook veel met de banqueting, lunchgroepen en bij Cambuur. Erg afwisselend en daardoor ook allround. Het leukste vind ik toch wel het ontbijt, dit is nieuw en breed voor mij. Ik stuur het team aan en sta zelf meer in de keuken. Wanneer alles klopt van bestellingen tot aan de roosters, heb ik mijn doel behaald. Voorheen werkte ik veel avonden. Ik heb nu een hele andere dag indeling.

Toen ik werd aangenomen was mijn grootste uitdaging om het ontbijt te pimpen, dit is gelukt! Ik krijg veel complimenten, hier ben ik wel erg trots op. Naast het werk doe ik nog een studie voedingsdeskundige. Wanneer ik dit heb afgerond wil ik nog verder studeren en de opleiding gewichtsconsulent volgen. In het hotel hebben we ook regelmatig sport buffetten. Ik vind het leuk om mezelf hier verder in te verdiepen.

Hoe ben je bij het WTC Hotel Leeuwarden terecht gekomen?

12 jaar geleden heb ik al 6 jaar op Vlieland gewerkt bij ’t Badhuys en Strandhotel Seeduyn. Ik kende WestCord dus al. Ben weer eens koffie gaan drinken en zo is de bal gaan rollen. Het was voor mij wel een stap om voor het ontbijt te kiezen, maar het vernieuwende concept en het leidinggeven hebben mij over de streep getrokken. Ook wel lekker om eens ’s avonds vrij te zijn ;).

Op Vlieland is het mij vooral bij gebleven dat Meneer Westers zelf ook regelmatig mee hielp in de operatie. Wanneer het druk was, stroop hij ook snel zijn mouwen op om mee te helpen. Dit heeft wel impact op mij gemaakt. Nu is het bedrijf veel groter en is het anders, maar de directie is nog altijd erg betrokken. Ook als ze hier langskomen maken ze altijd even een praatje.

Hoe ervaar je de werksfeer binnen WTC Hotel Leeuwarden?

Ik wil met plezier naar mijn werk gaan en tot nu toe gebeurd dit iedere dag. Binnen het hotel zijn we éen team met elkaar. Ik heb veel contact met de andere afdelingen en we helpen elkaar waar nodig. Iedereen is erg collegiaal. We worden gezien en er wordt naar ons geluisterd wanneer we ergens tegen aan lopen. Als leidinggevende kan ik ook wel streng zijn, omdat ik de kwaliteit hoog wil houden. 

Ik ben ook ambassadeurs van ‘surprise your one team’. Hierin hebben we binnen WestCord een kalender met verschillende onderwerpen. We organiseren veel kleine dingen voor onze collega’s. Zoals een ijsje op warme dagen, sport dagen, gezellige uitjes en ook zijn er op thema dagen lekkere versnaperingen rond te delen. Hier krijg ik alle vrijheid voor en ik vind het leuk om dit te organiseren. Goed voor de team binding!

Bekijk alle openstaande vacatures