Maak kennis met Allard
WestCord Hotels B.V.

Maak kennis met Allard

Maak kennis met Allard

Front Office medewerker Schylge – Allard van Zanten

Wie ben jij?

Mijn naam is Allard van Zanten. Mijn functie is Front Office medewerker bij Hotel Schylge.

Hoe ben je terecht gekomen bij Hotel Schylge?

Ik ben hier terecht gekomen via mijn moeder. Zij is gastvrouw in de bediening. Ik had zelf in principe helemaal geen achtergronden in de receptie of hotelbranche maar Anneke (de general manager) vroeg of ik voor haar kwam werken. Hier stond ik voor open maar ik wilde niet samenwerken met mijn moeder, dat vind ik iets te dichtbij. Toen is er voor mij geregeld dat ik ‘voor de schermen’ mocht komen te staan, bij de receptie. En nu ben ik hier ondertussen al een jaar aan de gang!

Wil je ook doorgroeien binnen het hotel?

Ik heb nu getekend voor een jaar erbij. Al de mogelijkheid tot doorgroeien er is, uiteraard! Maar het is niet een basis doel.

Hoe omschrijf jij de werksfeer?

In principe gaat het altijd goed op mijn werk. Elke dag brengt weer iets nieuws, zelfs nu ik 5 dagen in de week werk. In de winterperiode is het wat rustiger, en soms zijn er dagen dat de dagen wat langer voelen maar dat geeft juist weer tijd om me met andere dingen bezig te houden.

Wanneer het hoogseizoen aanbreekt, vind ik het fijn om de hele dag met gasten bezig te zijn. Het kan soms even wennen zijn qua drukte, maar dat is echt een kenmerk van het eiland en dit ben ik ook gewend.

Wat vind jij van de werksfeer onder de collega’s?

Dat voelt voor mij heel gemoedelijk. Het is echt een hecht team, en omdat hier ook een deel woont ga je sneller met elkaar wat doen en ga je veel met elkaar om. Hierdoor is  de sfeer wel een heel stuk closer.

Het is voor mij wel een stukje meer gescheiden omdat ik hier mijn eigen woning op het eiland heb, en ook mijn eigen vrienden en familie er naast op het eiland heb wonen.

Hoe ziet je dag eruit.

Bij mijn dienst als Front Office medewerker zit ik de hele dag achter de receptie en dan check ik de gasten in en uit. Ook ben ik bezig met de receptietaken die ik moet verrichten. Ik heb daarnaast ook nog een neventaak namelijk het surpriseteam van WestCord. Hier zorg ik dat er een maandelijks een verassing komt voor alle collega’s die hier werken zodat ze elke maand eens extra in het zonnetje worden gezet, en daarin hebben we ook elke maand een bepaald fruitsoort wat we oppakken. Vorige maand was het bijvoorbeeld de maand van de banaan en deze maand is het de maand van de appel. We zorgen dan dat er hier iets lekkers mee wordt gedaan zoals vorige maand een lekker stukje bananenbrood. Een weekje terug hadden we met Valentijn een hartjesgebakje, dus op die manier hou ik me hier vooral mee bezig.