Maak kennis met Sasja
Mijn naam is Sasja Robben, ik ben 27 jaar oud en in mijn vrije tijd sport ik graag en vind ik het leuk om te koken.
Hoe ben je bij WestCord Hotels/dit specifieke hotel terechtgekomen?
Het is inmiddels alweer ruim zeven jaar geleden dat ik bij WestCord terechtkwam. Van jongs af aan kwam ik elke zomer op camping Stortemelk op Vlieland. Tijdens mijn tussenjaar besloot ik dat ik graag op Vlieland wilde werken, en zo ben ik begonnen bij Strandhotel Seeduyn. Na vier gezellige jaren verhuisde ik mee naar Groningen om vanaf de opening bij The Market Hotel aan de slag te gaan.
Hoe heb jij jouw carrière gemaakt binnen WestCord Hotels?
Stap voor stap!
Ik begon zonder enige horeca-ervaring bij Strandhotel Seeduyn. Doordat ik daar fulltime werkte, ontbijt, lunch, diner, bowling, Musketierbar, noem maar op, ik heb daar in die tijd ontzettend veel geleerd. Uiteindelijk groeide ik daar door tot shiftleader.
Toen The Market Hotel opende, startte ik daar als Floormanager en maakte ik later de stap naar Assistent F&B Manager. Ongeveer een jaar geleden probeerde ik de horeca even te verlaten, maar ik kwam al snel tot de conclusie dat ik het werken bij WestCord enorm miste.
Ik ben daarom teruggekeerd naar The Market Hotel in een superleuke functie waarin ik nog steeds leiding geef op de vloer, maar ook verantwoordelijk ben voor een deel van de personeelszaken. Ik houd me nu bezig met vacatures, sollicitatie- en voortgangsgesprekken en nog veel meer!
Hoe ziet jouw dag eruit?
Dat verschilt! De dagen waarop ik operationeel op de restaurantvloer sta, zien er heel anders uit dan de dagen waarop ik achter de schermen werk.
Een dag gericht op mijn personeelszaken-taken ziet er meestal zo uit:
- 08:45: Opstarten
- 09:00: Inbox openen en mails beantwoorden
- 09:30/10:00: Online meeting met collega’s van personeelszaken / werving & selectie
- 11:00: Sollicitatie- of voortgangsgesprekken, en overleg met de F&B Manager over de status van vacatures
- 12:00: Lunch
- 12:30: Mailbox checken en HR Office doornemen; potentiële kandidaten bel ik meestal in de middag
- 14:00–15:00: Gesprekken (stage-, voortgangs- of sollicitatiegesprekken)
- 16:00: Contractvoorstellen opstellen of wijzigen, terugkoppelingen geven en agenda voorbereiden voor de volgende dag
- 17:00: Als alles is afgerond, sluit ik de dag af en ga ik naar huis!
Mijn werkzaamheden variëren enorm. Soms ben ik bezig met online modules in OneTeam, dan weer met het plannen van een Embark-training of met stagetrajecten. Geen week is hetzelfde!
Wat vind jij het leukste aan je functie?
De afwisseling tussen mijn twee rollen! Ik neem nieuwe collega’s aan en werk vervolgens ook met hen op de vloer. Het is geweldig om te zien hoe mensen zich ontwikkelen. Daarnaast is geen dag hetzelfde, juist doordat mijn werkzaamheden zo uiteenlopen.
Wat is voor jou het belangrijkste in een baan?
Collega’s!
Een gezellig team waarin we open en eerlijk met elkaar kunnen communiceren. Waar we samen kunnen lachen, maar ook weten wanneer het tijd is om serieus aan de slag te gaan.
Waarin wil je je verder ontwikkelen?
Ik werk nog niet zo lang binnen personeelszaken en wil mijn kennis hierin graag verder verdiepen, vooral aan de ‘harde’ kant: cijfers, cao’s, wetgeving en arbeidsafspraken. Die kant van HR lijkt me interessant om beter te leren kennen.
Wat is je hoogtepunt tot nu toe bij WestCord Hotels?
Poeh, na ruim zeven jaar bij WestCord heb ik al ontzettend veel meegemaakt! Als ik één hoogtepunt moet noemen, dan is het wel dat ik, nadat ik even de horeca had verlaten, met open armen werd ontvangen toen ik terugkeerde bij The Market Hotel. Dat voelde echt als thuiskomen, zeker nu ik een functie heb die perfect bij me past.
Hoe zouden jouw collega’s je omschrijven?
Ik denk dat mijn collega’s me zouden omschrijven als perfectionistisch, vooral op het gebied van details in het restaurant. Daarnaast vind ik gezelligheid belangrijk, dus hopelijk zien ze me ook als een fijne en vrolijke collega. Tot slot hoop ik dat ik bekendsta als iemand bij wie je altijd terecht kunt, betrouwbaar en betrokken.