
Maak kennis met Isis
Hi! Mijn naam is Isis Reijnen, 19 jaar oud en woonachtig in Veldhoven, een dorpje langs Eindhoven. In mijn vrije tijd geniet ik ervan om tijd te spenderen met familie en vrienden, lekker eten en te wandelen/hardlopen. Ik werk ondertussen bijna een jaar fulltime bij WestCord Hotel Eindhoven als F&B Supervisor.
Tijdens het afstudeertraject voor mijn opleiding Management was ik opzoek naar een leuke veelzijdige stage. Toevallig had een andere leerling het jaar ervoor ook bij WestCord hotel Eindhoven gewerkt en vertelde me dat het echt een aanrader was. Ik heb uiteindelijk mijn afstudeerstage bij het hotel gedaan en ik heb het tijdens deze tijd zo naar mijn zin gehad dat ik wilde blijven!
Tijdens mijn stage merkte ik al hoe goed ik op mijn plek zat bij WestCord. Toen ik daarna de kans kreeg om terug te keren als supervisor, voelde dat als een enorme waardering. Sindsdien heb ik mezelf steeds verder ontwikkeld door nieuwe taken op te pakken, zoals het aansturen van collega’s, het organiseren achter de schermen en het meedraaien als Duty Manager.
‘’Het voelt goed om te groeien in een rol die echt bij me past.’’
Wanneer ik binnenkom op het werk, kijk ik allereerst naar de reserveringen gedurende de dag voor het bar/restaurant gedeelte. We hebben vaak groepen in huis met speciale arrangementen. Ik zorg er altijd voor dat ik precies weet wat er gaat gebeuren en wat ik hiervoor nog moet doen. Ook check ik het rooster voor die dag en kijk of ik nog iets moet bijsturen in geval van ziekte etc. Daarnaast kijk ik naar de bezetting van het hotel. Gedurende de dag werk ik mee in de operatie en zorg ik ervoor dat ik mijn collega’s aanstuur. Natuurlijk hebben we ook gezellige gesprekken over dagelijkse zaken 😊.
Ik draai zowel het onbijt, lunch en diner waardoor elke dag voor mij er anders uitziet. Op de vloer ben ik onder andere bezig met vaste taken die gedaan moeten worden de hele dag, bijvoorbeeld mise en place voor de bar. Daarnaast ben ik ook nog een stukje achter de schermen bezig met het bijhouden van de voorraad, bestellingen plaatsen/controleren en wat administratieve taken. Na mijn dienst schrijf ik nog een kort rapport in het geval dat ik Duty manager was, dit betekend dat je tijdens je dienst het aanspreekpunt bent voor de collega’s die aan het werk zijn en verantwoordelijk bent wanneer er calamiteiten voordoen.
Wat vind ik het leukste aan mijn functie?
Het leukste aan mijn functie vind ik het gastcontact. Elke gast is in het hotel voor een andere reden en heeft een eigen verhaal. Daarom maak ik graag een praatje met onze gasten. Daarnaast vind ik het fijn dat ik de verantwoordelijkheid krijg en de vrijheid om mee te denken. Ik krijg de ruimte om mezelf te laten zien, wat ervoor zorgt dat ik blijf groeien. Ook hebben we een heel fijn team waarin we op elkaar kunnen bouwen. De sfeer is goed, en dat maakt echt het verschil.
Wat is het belangrijkste voor jou bij een baan?
Voor mij staat een goede werksfeer met stip op één. Je brengt veel tijd door met je collega’s, dus het is belangrijk dat die samenwerking goed zit. Daarnaast hecht ik veel waarde aan afwisseling en uitdaging. Stilzitten is niets voor mij – ik vind het fijn om steeds nieuwe dingen op te pakken.
Waar wil je verder in ontwikkelen komende tijd?
Ik heb al meer dan vijf jaar ervaring in de horeca en ik leer nog elke dag bij. De komende tijd wil ik me graag verder ontwikkelen op gebieden achter de schermen, zoals een stukje payroll en budgetteren. Omdat ik al zolang in de horeca werk heb ik al veel verschillende ervaringen gehad, daarom zou ik me juist wat meer willen verdiepen in de kanten die ik nog niet ken van het vak.
Wat is je hoogtepunt tot nu toe in je baan bij WestCord hotels?
Ik zou zeggen dat mijn hoogtepunt tot nu toe is geweest dat ik de waardering heb gekregen om terug te keren als medewerker in plaats van stagiaire. Het voelde echt als een bevestiging dat mijn werk werd gewaardeerd. Ook zie ik sommige succesvolle evenementen als een hoogtepunt, bijvoorbeeld de 9e daagse Guus Meewis concerten. Tijdens deze dagen was het elke dag enorm druk bij het hotel en wisten we toch iedereen met een tevreden gevoel naar huis te sturen.
Hoe zouden jouw collega’s je omschrijven of welke drie complimenten geven je collega’s jou?:
Mijn collega’s zouden mij omschrijven als een vrolijk, gestructureerd en behulpzaam persoon. Ik sta elke dag met een lach op de vloer en collega’s mogen met alles naar mij toe komen, ik probeer ze altijd zo goed mogelijk te helpen. Ze noemen me ook oplossingsgericht en zeggen dat ik goed weet te schakelen tussen verschillende afdelingen. Soms word ik een “spin in het web” genoemd – iemand die altijd het overzicht houdt. Ondanks dat ik nog jong ben en zeker nog veel te leren heb, sta ik altijd mijn mannetje.