
Maak kennis met Anniek en Anouk
Anniek en Anouk werken beide met veel plezier bij Hotel Arsenaal, maar hun werkpad bij WestCord Hotels is heel verschillend begonnen. Anniek startte bijna drie jaar geleden bij het hotel toen het net geopend was, op zoek naar ervaring in de hotelbranche. Anouk begon als bijbaantje in de weekenden en vakanties, maar haar pad leidde haar via een stage bij WestCord Art Hotel in Amsterdam uiteindelijk naar Hotel Arsenaal. Nu werken ze samen als operationeel medewerkers en vullen ze elkaar perfect aan. Ondanks hun verschillende werkervaringen en afdelingen, kunnen ze altijd op elkaar rekenen. We spreken de dames over hun ervaringen, wat hen drijft en hoe ze elkaar versterken in hun werk.
Laten we nu de dames zelf aan het woord laten voor een korte kennismaking!
Anniek: Hi, mijn naam is Anniek! Ik ben 19 jaar en werk bijna 3 jaar bij Hotel Arsenaal. Vorig jaar heb ik mijn MBO Hotel Management afgerond en momenteel ben ik bezig met een tussenjaar. Ik ben bij WestCord Hotels terechtgekomen omdat ik ervaring wilde opdoen in de hotelbranche, aangezien ik toen na de zomer zou starten met de opleiding Hotel Management. Ik dacht dat dit een goed opstapje zou zijn om de praktijk beter te leren kennen en werkervaring op te doen die me zou helpen tijdens mijn opleiding.
Anouk: Hi, ik ben Anouk! Mijn avontuur bij WestCord Hotels is begonnen toen ik begon met mijn opleiding Hotelmanagement, ik ging toen stagelopen bij WestCord Art Hotel Amsterdam, waar ik achter de receptie werkte. Ik woonde in de buurt van Delft en toen ik hoorde dat er daar een nieuw hotel werd geopend, ging het allemaal erg snel en ben ik na mijn stage in Delft komen werken.
Kunnen jullie een typische werkdag omschrijven? Hoe verschilt deze voor jullie beiden?
Anniek: Dit schooljaar werk ik 4 à 5 dagen per week bij Hotel Arsenaal tijdens mijn tussenjaar. Het voelt inmiddels meer als een baan dan als bijbaantje, vooral omdat ik steeds meer taken oppak, zoals het opnieuw inrichten van de BackOffice en het aankleden van de binnentuin. Als ontbijtmedewerker begin ik om 6:30 uur met het voorbereiden van het buffet en help ik de gasten zodra ze binnenkomen. Na het ontbijt maak ik alles schoon en zorg ik dat gasten die willen lunchen snel geholpen worden. De rest van de dag is afwisselend, met het serveren van hightea en het ondersteunen van gasten. Mijn werkdag eindigt rond 14:30 uur.
Anouk: Als operationeel medewerker in ons kleine hotel heb ik een afwisselende rol bij zowel de receptie als het restaurant. Achter de receptie ben ik bezig met administratieve taken, e-mailbeheer en het in- en uitchecken van gasten. In het restaurant werk ik tijdens de ontbijtdienst (vanaf 6:30 uur) en de bardienst. Bij de ontbijtdienst zet ik het buffet klaar en help ik gasten, terwijl ik tijdens de bardienst drankjes en borrelplanken serveer. Zo werk ik in drie verschillende diensten met elk hun eigen dynamiek.
''We zijn ook ongeveer tegelijkertijd gestart met werken bij Arsenaal. Het is dan ook fijn om met elkaar op dienst te staan omdat je van elkaar weet wat je aan elkaar hebt."
Wat vinden jullie het leukste aan jullie functie? Zijn er verschillen in wat jullie beiden het leukste vinden?
Anniek: Wat ik het leukste vind aan mijn werk is het contact met de gasten. Elke dag maak ik een praatje met ze en zorg ik ervoor dat ze het naar hun zin hebben. Bij de receptie kan ik echt met gasten in gesprek gaan, hun plannen voor Delft ontdekken en ze tips geven over wat ze absoluut niet mogen missen. Of het nu gaat om een goed restaurant, een mooie wandeling of een bezienswaardigheid, het geeft me voldoening als ze terugkomen en enthousiast zijn over de tips die ik heb gegeven.
Anouk: Het leukste aan deze functie is dat je elke dag iets anders doet. Zoals je hierboven al leest, variëren de taken per dienst enorm, wat ervoor zorgt dat het werk nooit saai is. Persoonlijk vind ik de afwisseling het allerleukst.
Wat vinden jullie het belangrijkste in een baan? En verschillen jullie daarin van elkaar?
Anniek: Ik vind het belangrijkste aan het werk om aan het einde van de dag met een fijn gevoel naar huis te gaan. Een gevoel dat het weer leuk vind om de dag erna ook te werken. Dat gevoel krijg ik vooral als de gasten vrolijk en enthousiast zijn over Delft, maar ook over het hotel. Het is echt leuk om te merken dat ze tevreden zijn en dat ze het naar hun zin hebben gehad in het hotel.
Anouk: Ik vind een gezellige werksfeer heel belangrijk, waarin iedereen samenwerkt en even hard zijn best doet om iets te bereiken.
Wat is tot nu toe het hoogtepunt van jullie werk bij WestCord Hotels?
Anniek: Onlangs had Hotel Arsenaal een Dickensavond, het eerste grote evenement waaraan ik deelnam. Het was een geweldige ervaring, vooral omdat we met veel collega's samenwerkten in plaats van ons gebruikelijke kleine team. We waren zelfs verkleed in Dickens-stijl, wat de sfeer extra bijzonder maakte. Het was geweldig om dit samen te organiseren!
Anouk: Een van mijn hoogtepunten was het personeelsfeest bij Vrienden van Amstel, maar ook het feit dat ik hier een paar van mijn beste vriendinnen heb ontmoet, maakt het extra bijzonder.
Hoe zouden jullie collega’s jullie omschrijven? Hebben jullie verschillende indrukken van elkaar?
Anniek: Haha, lastige vraag! Mijn collega's zouden me waarschijnlijk omschrijven als vriendelijk, enthousiast en hardwerkend. Ik sta altijd met een glimlach klaar om te helpen, of het nu in verschillende situaties of afdelingen is. Ook vind ik het leuk om mee te denken over verbeteringen en nieuwe ideeën.
Anouk: Mijn collega’s zouden me waarschijnlijk omschrijven als een harde werker, gezellig en duidelijk in mijn aanpak.
Welke drie complimenten geven jullie elkaar? Hoe vullen jullie elkaar aan in jullie werk?
Anniek: Ik vind Anouk een behulpzame collega. Ze denkt echt goed mee mocht er een probleem zijn. Als het een drukke dag zijn in het Hotel vind ik Anouk ook echt een fijne collega, omdat zij goed de rust kan bewaren voor zichzelf. Dit maakt het ook voor mij dan fijn om met haar te werken.
Anouk: We werken hier allebei al jarenlang, dus we hebben veel kennis en ervaring opgebouwd. Dat maakt het erg prettig samenwerken. Ik kan altijd op Anniek vertrouwen; ze weet precies hoe iets moet en zorgt ervoor dat het goed gebeurt. Wat ik ook erg waardeer, is dat ze goed doorwerkt op de momenten dat het echt nodig is. Dat is precies hoe ik ook werk, en het maakt de samenwerking extra fijn.